اکثر مالکین منازل مسکونی به ماههای زمستانی پیش رو فکر نمیکند و بسیاری از مالکین مذکور دارای هیج برنامهریزی آتی معینی نمیباشند. برخی از آنها نیز اطمینان دارند که هر شرایطی و حتی ایرادی در سیستم تهویه مطبوع چه از لحاظ سرمایشی و چه از لحاظ گرمایشی خودبه خود رفع میگردد! همچنین اکثر مالکین منازل هیچ طرحی برای تعمیر دیگهای خراب در تابستان و قبل از سرما، ترموستاتهای ناکارا و لولههای یخ زده ندارند.
آنها متوجه این موضوع نیستند که در سادهترین حالت با در نظرگرفتن طرحهای کارآمد میتوانند در موضوع مالی صرفهجویی کنند. درواقع از طریق اجرای طرحی برای کاهش هزینههای انرژی زمستانی، مالکین منازل مسکونی قادر به صرفه جوییهای بالا و افرایش ارزش مالی ساختمانها هستند. دستیابی به ساختمانهایی با بازده انرژی کارآتر و ساختمانهای اقتصادیتر از طریق برنامهریزی تابستانی به سادگی میسر میگردد.
باید توجه داشت که هزینههای لولهکشی، تعمیراتی و حتی هزینههای لوله و اتصالات نیز در شرایط رکود کاری (یعنی دوره تابستانی) پایینتر است و این یک فرصت مناسب برای رفع مشکلات مربوط به این بخش با صرفه هزینههای معقول است. به علاوه از طریق برنامهریزی کنونی، زمان بیشتری برای طرح نظرهای بکر و خلاقانهتر (برای ارائه راه حلهای بهتر) توسط لوله کشها، پیمانکاران تعمیراتی و غیره در دسترس خواهد بود.
معیار تمایز مالکان خوب و متوسط منازل مسکونی نیز دوراندیشی همین موارد مذکور است. همچنین مستأجران منازل مسکونی نیز از منازلی با برنامهریزی دقیق قبلی استقبال میکند. هیچ انتظاری برای تقدیر مستأجران از مالکین منازل مسکونی، در شرایط بروز نقصهای زمستانی، حتی با وجود تعمیر فوری آنها منطقی نخواهد بود. در عصر رسانههای اجتماعی، مستأجران نیز دارای صدای رساتری برای درخواست شرایط کیفی مطلوبتر ساختمانهای استیجاری میباشند و امروزه شاهد ایجاد گروههای در بستر پیامرسانهای مختلف در جهت بیان مشکلات ساختمان و برجها هستیم.
همچنین در سطح جهانی و هر منطقه و کشور برای نقد و رتبهبندی صاحب خانهها، سایتهایی نیز در دسترس قرارگرفتهاند. به علاوه دولتها نیز اقدامات جدیتری را برای کمینه سازی ناکارآیی انرژی ساختمانها در پیش گرفته است که به معنای هزینههای پرداختی بیشتری توسط مستأجران است. پژوهشها نشان میدهند که قبض متوسط سالانه پرداختی در کشورهای اروپایی از سمت مستأجران در حدود ۱۲۶۵ یورو است، مورد مذکور برای طرح پرداخت ماهانه هزینههای خرد و غیره صدق نمیکند.
در شرایط پرداخت هزینههای قبضهای مصرفی مستأجران به وسله مالکان منازل (در قبال پرداختهای ماهیانه مستأجران) اشتیاق مالکان منازل مسکونی برای اجرای اقداماتی در راستای افزایش راندمان و بهینه سازی انرژی نیز افزایش مییابد. بنابراین هر چه زودتر باید با پیاده سازی اقداماتی مفید، کیف جیبی و منزلتان را از طریق اتخاذ تصمیمهای درست، عایقبندی کنید!
» همین الان سامانه تهویه خانگی خود را وارسی نمایید
در ماههای زمستانی بروز رطوبت و چگالش وخیمتر میگردد. دلیل این امر نیز ناشی از اختلاف دمای بالاتر فضای داخلی و خارجی در ماههای زمستانی است. اختلاف دمای مذکور منجر به چگالش بخارها بر روی دیوارها، پنجرهها و حتى اجزاء UPVC (نظیر چارچوبهای درب و پنجرهها) میگردد.
ساکنین منازل مسکونی برای حفظ گرمای زمستانی غالباً پنجرهها را بسته نگاه میدارند، مورد مذکور در خلال زمان آشپزی، استحمام و تنفس ساکنین منازل رخ میدهد و با توجه به نومیدى متداول مستأجران از صاحب خانهها، امکان تشویق آنها برای بازگشایی دورهای پنجرهها نیز ره به جایی نخواهد برد.
راه حل چیست؟ همین الآن منزل خود را وارسی کنید. اطراف پنجرهها و دربها را کاملا بگردید. به دنبال نشانههایی از لکههای کاملاً تیره، سیاه و یا سبز تیره کپکی باشید. در برخی از موارد هیچ رطوبتی در فضای داخلی مشاهده نمیشود. عدم مشاهده رطوبت به معنای عدم وجود آن نیست. در مورد مذکور رطوبت در زیر کاغذدیواریها، فرشها و کفهای چوبی اتاقها وجود دارد ولی امکان مشاهده آن وجود ندارد. هوای گرم و مرطوب و بوی کهنگی نشانههایی از وجود رطوبت است.
رطوبت خانگی در اکثر منازل مسکونی وجود دارد و حتى لکههای کوچک رطوبت نیز مشکلات بزرگی را برای مستأجران و صاحب خانهها ایجاد میکنند. ۴۴ درصد ازمردم از خریداری منازل مسکونی به دلیل مشاهده رطوبت اجتناب میکنند. رطوبت خانگی دارای تاثیرات ملموسی بر افراد مبتلا به آلرژیهای کپکی است و حتی منجر به بیماریهای تنفسی حادی نیز میگردد.رابطه مستقیم میان مقدار کپکهای خانگی با میزان سرفه، خسخس سینه و آب ریزش بینی بیماران وجود دارد.
در واقع بدون به کارگیری سامانه تهویه مطلوبی برای تهویه رطوبت داخلی، هیچ روش دیگری برای جلوگیری از چگالش زمستانی وجود ندارد و مستأجران نیز کماکان پنجرههای منزل خود را بسته نگاه میدارند و دربها نیز برای کثری از ثانیه و تنها در هنگام ورود و خروج باز و بسته میگردند. موارد مذکور شرایط گرم و مرطوبی را در فضای داخلی ایجاد میکنند و در مناطقی با تجمع قطرههای آب منجر به بروز لکههای نامرئی و یا نازیبای رطوبتی میشوند.
» نقص دیگها و افزایش هزینه قبضهای انرژی
درطول زمستان هزینههای انرژی نیز افزایش مییابند. افزایش انرژی مصرفی زمستانی به کارآیی دیگ و یا ویژگیهای کیفی عایقبندی خانگی بستگی ندارد. به علاوه افزایش انرژی مصرفی زمستانی، فرصتهای صرفه جویی بالاتری را نیز ایجاد میکند. جالب است بدانید در خانههای با سقف شیروانی، عایق کاری فضای زیرشیروانی به تنهایی منجر به کاهش ۲۴۰ یورویی قبضهای سالانه انرژی میگردد.
از طریق کاربرد دیوارهای میان تهی (cavity wall: دیواری با حفره میانی برای عایق کاری) صرفه جویی سالانه ۲۷۵ تا ۹۰ یورویی با توجه به نوع ساختمان مسکونی (ساختمان تک خانواره مجزا یا آپارتمان دوخوابه) حاصل میگردد. با توجه به آمار سازمان صرفه جویی انرژی EST (یک سازمان بریتانیایی است که به ارتقای بهرهوری انرژی، صرفه جویی در انرژی و استفاده پایدار از انرژی اختصاص دارد) در حدود ۶۰ درصد از دی اکسید کربن تولیدی خانگی ناشی از عدم کارکرد صحیح دیگها (بویلرها) است.
درصد مذکور بسیار بالا است و به دلیل عدم مشاهده بصری دیگها (در اکثر مواقع) بی توجهی به دیگهای خانگی نیز متداول است. دیگهای قدیمی ۱۰ تا ۱۵ ساله دارای بازده عملیاتی پایینتر ۳۰ تا ۴۰ درصدی در مقایسه با کارآترین دیگهای چگالش میباشند. در منازلی که بیشتر هزینه قبضها ناشی از کارکرد ناصحیح دیگها (بویلرها) باشند، فرصتهای صرفه جویی بالایی نیز از طریق کاربرد دیگهای کارآتر ایجاد میگردند.
» وارسی شرایط دیگر اجزا
فصل تابستان زمان مطلوبی برای اجرای آزمایشهای سادهای نظیر آزمایشهای ذیل است:
رادیاتورها را برای شناسایی نواحی سرد وارسی نمایید. نواحی سرد رادیاتورهای خانگی وجود هوا در سامانه لولهکشی است. مشکل مذکور ازطریق خاموش سازی سامانه گرمایشی و رادیاتورها و اجرای هواگیری رفع میگردد.
فرایند هواگیری (تخلیه آب رادیاتورها) میتواند منجر به افت فشار در سامانه گرمایش مرکزی گردد، بنابراین در صورت وجود گیج فشاری بر روی دیگ خانگی حتما گیج مذکور را ملاحظه نمایید. نصب گیج فشار (پرشر گیج) بر روی تجهیزات گرمایشی روش مطلوبی برای پایش دورهای سامانه گرمایش مرکزی است. بنابراین بررسی وجود گیج فشاری الزامى است. همچنین در شرایط وقوع مکرر نواحی سردی بر روی رادیاتورها، گفتگو با یک مهندس باتجربه نیز الزامى خواهد بود.
در ادغام با فرایند عایق کاری و برای ابقاء انرژی گرمایی داخلی میتوانید از درزگیرهایی (در زیر و اطراف دربها و پنجرهها) برای جلوگیری از ورود هوا استفاده نماید. درزگیرهای مذکور بسیار ارزان میباشند و در تمامی مغازههای ابزارفروشی نیز پیدا میشوند. با این وجود کاربرد برخی از انواع پنجرهها، لزوم درزبندی معنای کامل فضای داخلی را رفع مینماید.
قابهای چوبی دارای کمترین بازده حرارتی میباشند و پنجرههای تک جداره در مقایسه با پنجرههای دوجداره دارای کارآیی پایینتری هستند. جالب است بدانید ۲۳ درصد از تلفات حرارتی متوسط خانگی از تلفات گرمایی پنجرهها نشأت میگیرد. بنابراین تعجب نکنید که پنجرههای دوجداره منجر به صرفه جویی سالانه ۵۰۰ یورویی میگردند.
عایق کاری مخازن آب و لولهها به وسیله عایقهای کارا بسیار مطلوب است. ترکیدگی لولهها و دیگها (بویلرها) به غیر از هزینههای بالا منجر به اتلاف وقت و آزار بسیار شما نیز میگردند. از طریق عایق کاری مطلوب لولهها و دیگها از ترکیدگی آنها در ماههای زمستانی جلوگیری نمایید.
بهترین روش اجرای عایق کاری، انعقاد قراردادی با پیمان کاران مذکور است. برای عایق کاری تابستانی با لوله کشها و مهندسان مربوطه مشاوره نمایید. به دلیل مشغله کاری کمتر لولهکشها و مهندسان در تابستان، هزینه مشاوره و اجرای عایق کاری میتواند در تابستان بسیار پایینتر تمام شود.
بدون دیدگاه